Termal Meslek Yüksekokulu Öğrenci Konseyi Tarafından Sarıkamış Destanı Programı Düzenlendi.

18.12.2019 12:30 Termal Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda Konferans

Termal Meslek Yüksekokulu Öğrenci Konseyi tarafından düzenlenen  Sarıkamış Destanı  programı, Termal Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Konferansa Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Mustafa ÖKSÜZ, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rabia HACIHASANOĞLU AŞILAR ve ilçe protokol üyeleri katıldı.

Meslek Yüksekokulu öğrencileri  tarafından ilgiyle karşılanan programda, Termal Meslek Yüksekokulu Öğrenci Konseyi Başkanı Umay ÇINAR’ın açılış konuşmasından sonra Yüksekokul Müdürümüz Sayın Bülent YİĞİT söz alarak duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Sarıkamış'ın Yiğitleri konulu sinevizyon gösterisinden sonra, mikrofonu Profesör Doktor Sayın Bingür SÖNMEZ hocamız devraldı, Sarıkamış destanını, öncesini ve sonrasını. Zamanında yaşanan olumsuzlukları ve kahramanlıkları kendi sunumları ile etkili bir şekilde katılımcılarla paylaştı.

Yıllardır  "Tek Kurşun Atmadan Bir Gecede Öldüler‘’ diye öğretilen Sarıkamış Kahramanlarımızın yaptıkları savaşları ve çoğunun savaş esnasında şehit olduğu gerçeğini bizlerle belgelerle paylaşarak doğruyu gündeme getirdi.

Konuşmasına son verdikten sonra Profesör Doktor Bingür SÖNMEZ'e Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Mustafa ÖKSÜZ plaket takdimi ile program sona erdi.