ÇANAKKALE ZAFERİNİN 104. YILDÖNÜMÜ MÜNASEBETİ İLE YALOVA ÜNİVERSİTESİ TARİH ve MEDENİYET KULÜBÜ TARAFINDAN ‘’ÖNCESİ VE SONRASI İLE ÇANAKKALE ZAFERİ’’ ADLI KONFERANS DÜZENLENDİ

Termal Meslek Yüksekokulu Tarih ve Medeniyet Kulübü tarafından düzenlenen “Öncesi ve Sonrası İle Çanakkale Zaferi” konulu konferans,  Termal Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Konferansa Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Derya GÜROY ve Termal Belediye Başkanı Sayın İsmail ATİK ile ilçe protokol üyeleri katıldı.

Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve Termal sakinleri tarafından ilgiyle karşılanan programda, Termal Meslek Yüksekokulu Tarih ve Medeniyet Kulübü Başkanı Umay ÇINAR’ın açılış konuşmasından sonra Yüksekokul Müdür Yardımcımız Sayın Fahri KÖROĞLU söz alarak duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Daha sonra Termal Belediye Başkanımız Sayın İsmail ATİK konuşmasını gerçekleştirdi.

Çanakkale Zaferi ve Hey OnbeşliTürküsü’nün Hikâyesi konulu sinevizyon gösterisini, konuşmacı olarak gelen Eğitimci-Yazar Sayın Emre ATEŞ’in sunumu takip etti. Sunumunda Çanakkale Savaşı ve Zaferi hakkında, öncesinde ve sonrasında yaşananları konu alan, eksik bildiğimiz ve bilmediğimiz birçok olayı, haritalar ve slaytlar eşliğinde katılımcılara sundu.

‘’Çanakkale Savaşı Hakkında Ne Biliyoruz? ‘’ Başlıklı sunumunu böylelikle sonlandıran Konuşmacı Emre ATEŞ’e Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Derya GÜROY tarafından plaket takdim edilerek Tarih ve Medeniyet Kulübünün programının kapanışı yapıldı.